top of page

Tue, 20 Sept

|

København, tba

Masterclass: KULTURKOMPASSET

Lær hvordan du kan brurge kulturkompasset som et navigationsredskab og en kulturel værktøjskasse på denne masterclass med kompassets ophavsmand, Mikael Fock.

Man kan ikke længere tilmelde sig
Se andre begivenheder
Masterclass: KULTURKOMPASSET
Masterclass: KULTURKOMPASSET

Time and place

20 Sept 2022, 12:00 – 16:00

København, tba

About this event

De kulturelle værdier og den kulturelle infrastruktur ændrer sig voldsomt i disse år. Værdier, institutioner og kultur-ledere er konstant under pres. Det sprog og de begreber vi kender og bruger til at navigere i det kulturelle landskab er mangelfulde og ude af trit med den nye tids udfordringer, og borgernes ændrede kulturelle behov. Kulturkompasset er et unikt og originalt designet redskab til kulturel navigation.

Samfundets og individets tempo vokser. Derfor har behovet for at skabe mening gennem kultur og de kulturelle fælleskaber aldrig været større. Men er de kendte institutioner og mindset gearet til at løse disse udfordringer?

Næppe - og derfor er kulturinstitutioner under pres, for måske leder vi efter mening og svar de forkerte steder? Måske mangler vi et nyt fælles sprog og retning der kan sætte ord og kurs på den nye tid og dens udfordringer.

Tænk hvis det viste sig at vi som kulturinstitutioner, kulturprogrammører, kulturledere, producenter, interessent eller politiker, i realiteten gik rundt i et landskab med det forkerte kort i hånden.

Fordi Kulturværftet som nystartet kulturinstitution både skulle skabe kulturelt indhold, nye fælleskaber og sætte en ny retning for Helsingør som kulturby, udviklede Mikael Fock "Kulturkompasset" - en metode til at tegne de nye kort over et foranderligt kulturelt landskab. Kulturkompasset er et kreativt redskab men også et nyt mindset bragt på metodisk form. Kompasset er et konkret løsningsorienteret kulturelt og kulturpolitisk modsvar til en nytteorienteret systemisk forbrugs verden. “Kulturkompasset har for Kulturværftet og Helsingør været den den bro og den metode der har kunnet føre os sikkert mellem en nødvendig økonomisk systemverden til en ligeså nødvendig kulturel livsverden og tilbage igen. En metode og tænkning skabt gennem kreativ praksis til at sætte ord og retning på det nye,” siger Mikael Fock

I denne masterclass med Mikael Fock vil du blive introduceret til Kulturkompasset: et nyt sprog, nye kort, redskaber og metoder til at skabe forståelse for større sammenhænge og folde organisationen ud i sin fulde kreative kapacitet med henblik på at:

 • Udvikle den kulturelle institution (strategi, organisation og produktion).
 • Udvikle politisk forståelse for det kulturelle og kunstneriske landskab og dets værdi - og hvordan dets værdi også kan måles.
 • Udvikle den kunstnerisk produktion ud fra kernefortællinger.
 • Udvikle kulturelle fælleskaber.
 • Skabe vækst gennem kulturel og kunstnerisk innovation.
 • Skabe kulturel værdi, mere oplevelsesværdi, social kapital, og mening for organisationen og menneskene.
 • Udvikle et nyt fælles sprog der forstår at skille system og livsverdenen fra hinanden - og sætte dem sammen igen.
 • Udvikle redskaber til at ophæve systemverdenen okkupation af livsverdenen.

Der vil endvidere blive foretaget en perspektivering til andre/udvalgte segmenteringsmodeller herunder Kultursegmenterne (Morris/Hargreaves/McIntyre) og “Sådan oplever danskerne” (Epinion/Dansk Industri).

Tickets

 • Almindelig billet

  DKK 1,495.00
  Tax: +DKK 373.75 moms
  Sale ended
 • BARC medlems-billet

  Billet for medlemmer af BARC Scandinavias netværk

  DKK 995.00
  Tax: +DKK 248.75 moms
  Sale ended

Total

DKK 0.00

Share with a colleague

bottom of page